Translate »
Recent Comments
    Norway Summer 2019

    Stavanger

    on
    August 3, 2019

    Stavanger is de derde grootste stad van Noorwegen en is de ideale vertrekbasis om Lysefjorden te gaan ontdekken, maar ook de stad zelf heeft heel wat te bieden en alle hoogtepunten liggen mooi op wandelafstand van elkaar.

    Een bezoek aan het Oil Museum mag zeker niet aan het programma ontbreken ( https://www.norskolje.museum.no/en/ ). Hier wordt op een mooie visuele manier voorgesteld welke grote bijdrage olie geleverd heeft aan de Noorse economie maar alsook durft dit museum confronterende vragen te stellen en spoort ze de bezoekers aan om actief deel te nemen aan debatten.

    Stavanger heeft daarnaast ook een uniek conserven museum, doordat de tijd ons ontbrak hebben we hier echter moeten voor passen om dit te bezoeken.

    Na wat rondslenteren langs de haven hebben we onszelf verwend met heerlijke dagverse vis. Tot onze grote opluchting heeft Stavanger het “conserven tijdperk” op gastronomisch vlak ver achter zich gelaten. Stavanger zet duidelijk in op het culinaire, niet toevallig vindt er jaarlijks een gastronomisch festival plaats in juli waar ze van heinde en verre voor komen. We hebben het festival zelf zien opgezet worden, maar waren net één dagje te vroeg in Stavanger om ervan te kunnen genieten.

    Vervolgens hebben we gekuierd in Gamle Stavanger. Deze pittoreske wijk bevat 170 historische houten huizen die goed bewaard zijn en vormen hiermee Europa’s grootste houten huizen nederzetting geflankeerd door straatkeien en een kat die languit in het midden van de straat de bezoekers gade slaat 🙂

    Uiteindelijk zijn we nog in de meest kleurrijke straat van Stavanger belandt: Øvre Holmegate. Dit vormt de hippere buurt van Stavanger. Ook de vele straatkunst die te zien is in Stavanger draagt bij tot de “gipsy” uitstraling van de stad.

    TAGS
    Translate »
    %d bloggers like this: